شرکت سنگ آهن مرکزی ایران(بافق) بر اساس مصوبه هیئت دولت در تاریخ24/7/91 مقرر شده به عنوان بخشی از دیون دولت به صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد(زیرمجموعه تامین اجتماعی) واگذار شود
در این زمینه در جلسه4/ 3/ 92 سازمان خصوصی سازی این موضوع بررسی و با آن مخالفت شده است!دلیل مخالفت چیست و این شرکت چگونه واگذار میشود و به چه سرانجامی میرسد؟
اما در این رابطه موارد ذیر قابل توجه است:
1. علت مخالفت با واگذاری سنگ آهن بافق به صندوق فولاد در این جلسه گران بودن قیمتگذاری انجام شده برای این شرکت میباشد!
2. قیمت شرکت 830 میلیارد تومان عنوان شده که در این زمینه موارد زیر قابل توجه است:
3. این شرکت ماهانه به طور متوسط6میلیون تن تولید دارد. بر اساس قیمت هر تن 120 دلار( که تا 150 دلار هم فروش رفته) قیمتگذاری انجام شده کمتر از نصف فروش یکسال شرکت سنگ آهن است!!
4. صندوق بازنشستگی فولاد کشوری بر اساس حداقل پسوند فامیل افرادی که در آن هستند حداقل دو نفر اصفهانی در آن هستند و این روند باعث میشود سنگ آهن بافق در دست اصفهانیها قرار گیرد.کاری که در سال 1380 هم قرار بود انجام شود و با اعتراض گسترده مردم بافق ملغی شد.
5. میدانیم که اصفهانیها سالهاست مترصد فرصتی برای در اختیار گرفتن سنگ آهن بافق و تجمیع آن با ذوب آهن اصفهان و فولاد مبارکه هستند و اکنون این فرصت فراهم شده است.
6. صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی که بر اساس قانون خصوصی هستند میتوانند بلافاصله پس از واگذار شدن سنگ آهن بافق به آنها،آن را به بهانه عدم توانایی اداره و نیاز به پول برای تامین 25% افزایش حقوق ها به بخش خصوصی باثمن بخس واگذار کنند( مانند مورد بابک زنجانی)
7. در اینجا سنگ آهن را هم میتوانند به قیمت حداکثر همان 830 میلیارد تومان با اقساط یکساله واگذاری کنند که پول آن میتواند از محل فروش کمتر از یکسال محصول آن تامین و برداشت شود(با تعهداتی مانند نگه داشتن کارگرانش و به بهانه ایجاد اشتغال و...)
8. در شرکت سنگ آهن بافق در صورت خصوصی شدن هیچ نظارتی را بر آن نمیتوان داشت.چنانچه شرکت سنگ آهن چادرملو تنها از آب بهاباد استفاده میکند و ترافیک،آسیب ها،تلفات و هزینه های سنگین به خاطر تردد کامیونهای 20 تا 40 تنی در جاده های استان برجا میگذارد اما هزینه آن بر دوش جامعه و دولت است و درآمدش در اختیار بخش خصوصی
9. هدف از خصوصی سازی بر اساس اصل 44 توانمندسازی و افزایش بهره وری است. نه اینکه شرکت های دولتی را ارزان واگذار کنند آن هم جایی مثل سنگ آهن که چون معدن است تولید کننده با سوددهی مطلق است و هیچ زیانی ندارد.
10. متاسفانه در زمینه دسته بندی شرکت ها برای واگذاری به بخش خصوصی نیز سنگ آهن را در ردیف شرکتهایی گذاشته اند که قابل واگذاری به مردم نیست البته این می تواند با پیگیری و همت نمایندگان مردم و مسئولان استان تغییر کند و این شرکت سهام آن یا به مردم استان واگذار شود(کسانی که شناسنامه یزدی دارند و در استان ساکنند) یا در ردیف شرکتها قرار گیرد که در مناطق کمتر توسعه یافته هستند تا حداقل 49در صد آن در اختیار دولت قرار داشته باشد.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 15,ژانویه,2025